Fase I: Pensem Pontós

 • El projecte Pensem Pontós avança

  Durant el primer trimestre d’aquest any s’ha iniciat aquest procés participatiu, quevol obrir el diàleg sobre les necessitats i inquietuds al poble, així com construir una visió compartida sobre quines han de ser les línies d’actuació municipal per tal de revitalitzar Pontós.

  Al llarg d’aquests primers mesos, amb el suport de la cooperativa Resilience.earth, s’han dut a terme diverses trobades amb petits grups de veïns i veïnes del poble per tal de conversar sobre la història del municipi, els canvis viscuts i les visions de futur. Unes converses que es feien passejant i que han portat l’equip de la cooperativa i els veïn(e)s a visitar i -per alguns d’ell(e)s- descobrir diferents llocs i racons del terme municipal i a posar en valor l’estima de la gent de Pontós pel seu entorn natural, l’existència d’un important llegat històric, de tradicions, sabers i festes. S’ha parlat del passat i del futur, i un dels trets generals que s’han remarcat és que Pontós és i ha sigut sempre un poble acollidor i obert, amb respecte per la diversitat.

  Per tal de donar seguiment i fer més transparent el procés participatiu, s’ha creat una comissió de seguiment, si teniu interès en saber-ne més, podeu demanar més informació a l’Ajuntament (ajuntament@pontos.cat). Properament s’enviarà a totes les veïnes i veïns del poble una enquesta per seguir recollint més informació sobre la vida a Pontós.

 • Trobada a la Plaça

  En el marc del procés de participació ciutadana, el passat 26 de juny es va dur a terme una trobada a la plaça on vam poder compartir records i anècdotes sobre els oficis i les festes tradicionals de Pontós a través de fotografies antigues.

  Durant el debat va sorgir la proposta de posar en valor la plaça com espai de trobada prohibint l’aparcament de vehicles, que va ser aprovada per consens general. Durant el mes de setembre hi haurà una presentació pública per tancar aquest primer procés participatiu i el diagnòstic urbanístic que l’acompanya. A l’octubre començarem el segon procés participatiu sobre l’ús i la gestió dels equipaments municipals

 • Trobada 5 d'octubre

  El passat 5 d’Octubre va tenir lloc la 2ª trobada del procés de Participació Ciutadana. Es va parlar de la sentit de comunitat a Pontós, del relat que fonamenta aquesta inquietud de fer poble i de tot el territori i construccions que té el poble per, en una pròxima trobada, poder parlar dels equipaments municipals. Ens vam reunir moltes veïnes i veins, cosa que és necessari per fer Pontós. La trobada va finalitzar amb un deliciós Pica-pica de menjar de l’Índia, fet per la nostra estimada Gemma Guimerà.